Praktijk voor Cranio Sacraal Therapie - Utrecht

Cranio Sacraal Therapie bij mensen

Door middel van ons werk met bindweefsel slagen we erin blokkades in het lichaam te vinden en op te lossen zodat alle vloeistoffen, zenuwimpulsen, meridiaanstromen en alle andere functies in het lichaam weer maximaal kunnen werken.

We zorgen ervoor dat schedelbotjes, wervels en heiligbeen hun juiste plaats terugvinden zodat de hersenen en ruggenmerg het lichaam weer optimaal leiding kunnen geven aan de optimale werking van de rest van het lichaam.

Aan het ritme kan de cranio sacraal therapeut voelen waar er blokkades/restricties in het lichaam aanwezig zijn.
Specifieke technieken in combinatie met het zelf genezend vermogen van de cliënt zorgen ervoor dat de doorstroming van het cranio-sacrale systeem optimaal beïnvloed wordt en de restricties in het bindweefsel afnemen. Daardoor zullen de klachten verminderen of verdwijnen.

Bij cranio-sacraal therapie is de aandacht gericht op de hele mens. Tijdens de behandeling wordt er niet alleen aandacht geschonken aan de klachten maar ook aan de mogelijke oorzaak daarvan.

Somato Emotional Therapie

Emoties kunnen de spanningen in ons lichaam doen toenemen.

Tijdens een Cranio Sacraal behandeling wordt er gewerkt naar het verkrijgen van ontspanning. Daardoor kunnen er gedachten of herinneringen naar boven komen en emoties los komen. Dit wordt Somato Emotional Therapie genoemd. Als therapeute zal ik u aanbieden om te praten over datgene wat u waarneemt en voelt. U bepaalt natuurlijk altijd zelf of u erover wilt praten of niet. Als cranio-sacraal therapeut heb ik de rol van begeleider bij het onderzoeken van de betekenis van de spanningen in uw lichaam. Het gaat er hier niet om dat wat u waarneemt, herbeleefd gaat worden, maar dat u er van een afstand naar kunt kijken. Ik doe dit met liefde, begrip, respect, geduld en aandacht.