Praktijk voor Cranio Sacraal Therapie - Utrecht

Opstelling met paarden

Paarden tonen ons dat het bewustzijn van onze kwetsbaarheid de bron is van kracht.

 

Maak kennis met familie-, organisatie- en systeem opstellingen met paarden!

 

Wat is een opstelling?

Een opstelling is een ruimtelijke voorstelling van het systeem waartoe u behoort. Dit kan bijvoorbeeld uw gezin zijn, maar ook uw werksituatie. Representanten voor uzelf en voor leden uit uw systeem worden in de ruimte geplaatst. Op deze wijze krijgen zij -merkwaardigerwijs- toegang tot de gevoelens en de onderlinge verhoudingen van diegene die zij representeren.

 

Waarom met paarden?

Tijdens deze bijzondere workshop bewegen paarden vrij door de opstelling. Slechts een deel van onze boodschap wordt overgebracht door de woorden die we kiezen. De ontvanger reageert verder op onze toon en signalen zoals lichaamshouding, ademhaling en gebaren. Een paard is als prooidier voor zijn overleving aangewezen op het sociale gedrag van de kudde. Omdat lawaai maken roofdieren aantrekt, zijn paarden meesters in stille, non-verbale communicatie. Paarden voegen zo iets wezenlijks toe aan het werken met opstellingen. Wij mensen zijn denkers en praters, een paard luistert, kijkt, ruikt en voelt. De combinatie van beide leidt tot heel bijzondere ontmoetingen.

 

Voor wie?

De wens om een opstelling te doen ontstaat meestal uit een concrete vraag of thema. Opstellingen kunnen verhelderende inzichten geven bij vragen over relaties met partner, ouders, kinderen of andere familieleden. Vragen kunnen ook te maken hebben met andere aspecten van het leven, herhalende patronen of werksituaties. Denk hierbij aan ziekteverzuim, nieuwe ontwikkelingen en managementvraagstukken. Een opstelling meemaken is al een hele belevenis en kan veel losmaken of inzichten geven.

 

 Ben je nieuwsgierig geworden , heb je interesse of wil je meer informatie bel of mail me .